Sériu straníckych plesov v Prešove rozbehli SDKÚ a KDH

24.01.2005 Celý región

Miestne štruktúry Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) v Prešove odštartovali v sobotu 22. januára poča...
Miestne štruktúry Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) v Prešove odštartovali v sobotu 22. januára počas tohto víkendu sériu straníckych plesov v tejto sezóne. Aj keď sú to koaliční partneri a proklamujú, že stále majú k sebe najbližšie, nezišli sa na rovnakom mieste. Nezúčastnili sa na nich ani najvyšší stranícki činitelia.

Fašiangový ples SDKÚ sa konal v mestskej hale. Je to už tradičné miesto a ukázalo sa, že dávna voľba ľudí okolo krajského lídra SDKÚ, predtým KDH Jozefa Polačka bola veľmi prezieravá. Palubovku na ten účel prikryjú podlahovou krytinou, hľadisko \"odstrihnú\" farebnými paravánmi a v strede haly rozložia rozľahlý parket. Niet potom v Prešove \"vzdušnejšieho\" priestoru na plesovú zábavu, ako je tento. Tohto roku sa tu hravo zmestilo bezmála 450 hostí.
Polačko s úsmevom doplnil, že po minuloročnej mimoriadne úspešnej premiére tohto roku zas inštalovali v susednej gymnastickej rozcvičovni salaš U Franka, ktorý má svoje domovské sídlo v Starej Ľubovni. \"Zakladáme tak novú tradíciu a budú sa po nás chcieť podobne vytiahnuť aj iní, \" dodal. Pravdou, je že vlani bol ples ústredným v SDKÚ a nechýbal ani premiér Mikuláš Dzurinda s manželkou. Hosťom bol už viackrát, tohto roku si však dal v Prešove prestávku. \"Verchušku\" reprezentoval podpredseda SDKÚ a minister dopravy Pavol Prokopovič. Keďže je zo Stropkova, nebol problém, aby spolu s Polačkom a europoslanocm Milanom Gaľom bol tým, ktorý ples prípitkom otváral, ale aj do hlbokej noci sa zabával na parkete i v zákulisí. Spolu so svojou šarmantnou pani a s bratom.
Plesanie asi 160 \"kadehákov\" a ich prívržencov prebehlo v historickej sále Čierneho orla Parku kultúry a oddychu. S vyše hodinovým meškaním dorazil naň aj \"ústredný\" hosť minister školstva za KDH Martin Fronc. Nezdržal sa ani dlho, asi po troch hodinách spoločnosť opustil.
Posledný februárový víkend budú v Prešove plesať členovia a sympatizanti strany Smer - sociálna demokracia a Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko. Aj v tomto prípade najbližší politickí partneri nebudú pri tejto príležitosti pokope. \"Smeráci\" sa už v piatok 28. januára zídu v hoteli Dukla, ich \"koaliční partneri v opozícii\" o deň neskôr - už tradične - v penzióne Odevák na sídlisku Sekčov.
(jj)
 

Vyberte región

mark